...

Schriftelijke vraag en antwoord nr : 1788 - Zittingsperiode : 55


Auteur Darya Safai, N-VA (07416)
Departement Minister van Binnenlandse Zaken, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing
Sub-departement Bin Zaken, Instit Herv, Democr Vernieuw
Titel Inbrekers zonder geldige verblijfsdocumenten in Leuven en Kessel-Lo.
Datum indiening13/03/2023
Taal N
Status vraagAntwoorden ontvangen
Termijndatum17/04/2023

 
Vraag

Op de avond en nacht van 7 maart 2023 waren in Leuven en Kessel-Lo inbrekers actief. Deze inbrekers trokken een spoor van vernieling door Leuven: een gsm-winkel, een brasserie, een kruidenier en kapperszaken werden geviseerd. In een bloemenzaak in de Bondgenotenlaan werd de inhoud van de kassa ontvreemd, in de Maria-Theresiastraat in een kapperszaak waar schijnbaar geen buit werd gemaakt en in de Louis Melsenstraat waar in een andere kapperszaak de kassa werd opengebroken. In de vroege ochtend werd in Kessel-Lo in een kapperszaak in de Jozef Pierrestraat ingebroken. Daar moesten de daders op de vlucht toen de bewoner werd gewekt door het lawaai dat de daders maakten. Er werd ook nog een raam van begrafenisondernemer Pues in de Kerkstraat stukgeslagen. Op de Bondgenotenlaan werden dan weer een twintigtal smartphones gestolen vanuit winkel Belgafone. Daar werd de vitrine stukgeslagen. Er werden twee verdachten opgepakt en overgebracht naar het commissariaat. Het gaat om twee twintigers zonder geldige verblijfsdocumenten. 1. Wat is de stand van zaken in dit dossier? 2. Wat zijn de resultaten van de onderzoeksrechter? 3. Op welke manier worden betrokkenen verder opgevolgd door uw diensten?


 
Status 1 réponse normale - normaal antwoord - Gepubliceerd antwoord
Publicatie antwoord     B109
Publicatiedatum 21/04/2023, 20222023
Antwoord

1 en 2. Deze parlementaire vraag valt niet onder mijn bevoegdheden maar behoort tot die van de minister van Justitie. 3. Ik deel het geachte lid mee dat overeenkomstig het Kamerreglement, geen antwoorden zullen worden gegeven over individuele gevallen.

 
Eurovoc-hoofddescriptorOPENBARE VEILIGHEID
Eurovoc-descriptorenDETAILHANDEL | OPENBAAR MINISTERIE | ARRESTATIE | GERECHTELIJK ONDERZOEK | VERBLIJFSRECHT | OPENBARE VEILIGHEID | DIEFSTAL | GERECHTELIJKE VERVOLGING