WELCOME en nl
Wie kan het Federaal Parlement bezoeken?
  Iedereen kan het Parlement in groep bezoeken. We organiseren rondleidingen van maandag tot zaterdag. Een groep bestaat het best uit 10 tot 20 personen.

  Individuele bezoekers kunnen eventueel bij een groep aansluiten.
Hoe ziet het programma eruit?
  Een groepsbezoek duurt ongeveer anderhalf uur. De gids brengt de bezoekers in de halfronden van Kamer en Senaat, een aantal historische zalen van het Paleis der Natie en verschillende commissiezalen.

  Het parlementaire leven gaat ook tijdens het bezoek zijn gang. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde zalen niet toegankelijk zijn. Tijdens de plenaire vergadering kan de groep plaatsnemen in de publiekstribune en de vergadering live volgen. Als er openbare commissievergaderingen zijn, kunnen de bezoekers die bijwonen. Houdt u er wel rekening mee dat het aantal bezoekersplaatsen beperkt is.

  Voor groepen die dat wensen, organiseren we een ontmoeting met een parlementslid.
Moet ik vooraf reserveren?
  Een groepsbezoek moet vooraf gereserveerd worden bij de dienst Public relations. Gezien het grote aantal aanvragen raden we u aan dat minstens vier maanden vooraf te doen.

  U neemt eerst telefonisch contact op: 02/549.81.36. Vervolgens bevestigt u de reservatie via het inschrijvingsformulier. Aansluitend ontvangt u van ons een bevestigingsbrief.

  We vragen u ook om ons vooraf een deelnemerslijst te bezorgen.
Waar meld ik mij aan?
  Het onthaal voor bezoekers bevindt zich aan de Leuvenseweg 42 (recht tegenover Leuvenseweg 13) (toegankelijkheidsplan - wijkplan).

  Op zaterdagen ontvangen we u graag aan de Leuvenseweg 13.

  De groepsverantwoordelijke meldt zich aan met zijn identiteitskaart, de bevestigingsbrief en eventueel ook de deelnemerslijst, indien die ons nog niet bezorgd werd.

  Gelieve de dienst Public relations (+32 2 549 81 36) te verwittigen indien u te laat bent.

  Het gebruik van de gratis vestiaire is verplicht. We raden u daarom aan alleen het nodige mee te brengen.
Belangrijke praktische informatie
 • Alle bezoekers moeten door een metaaldetector.
 • Het gebruik van de gratis vestiaire is verplicht.
 • Er zijn lockers ter beschikking.
 • Alleen de verantwoordelijke van de groep mag een fototoestel meenemen. Filmen is niet toegestaan.
Opendeurdagen
  Ieder jaar openen de Kamer van volksvertegenwoordigers en de Senaat hun deuren ter gelegenheid van de Nationale Feestdag op 21 juli of bij andere gelegenheden.

  Dan kunt u het Parlement bezoeken aan de hand van een brochure over de werking van het Parlement, het historische gebouw en zijn kunstpatrimonium. Het personeel van Kamer en Senaat staat ter beschikking om uw vragen te beantwoorden.

  Meer informatie vindt u een week vooraf op de homepage van onze website.
Welkom in het Federaal Parlement - Invulboekje voor het 5de en 6de leerjaar
  Speciaal voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar die het Parlement bezoeken stelden we een opdrachtenboekje samen. Wenst u het boekje te gebruiken tijdens het bezoek van uw school, gelieve dat vooraf te melden. We leggen de boekjes dan voor u klaar bij het onthaal.

  U kunt (de digitale versie van) het boekje ook na uw bezoek gebruiken voor een herhaling in de klas.