...

Bulletin nr : B003 - Schriftelijke vraag en antwoord nr : 0002 - Zittingsperiode : 54


Auteur Barbara Pas, VB
Departement Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Europese Zaken, belast met Beliris en de Culturele Instellingen
Sub-departement Buitenlandse Zaken en Europese Zaken
Titel De kosten van de supportersreizen naar BraziliŽ.
Datum indiening21/10/2014
Taal N
Publicatie vraag     B003
Publicatiedatum 08/12/2014, 20142015
Status vraagAntwoorden ontvangen
Termijndatum01/12/2014

 
Vraag

Kan u het volledige kostenplaatje (reiskosten, verblijf, enzovoort) van de twee trips naar BraziliŽ in het kader van het WK voetbal in juni en juli 2014 meedelen?


 
Status 1 rťponse normale - normaal antwoord - Gepubliceerd antwoord
Publicatie antwoord     B013
Publicatiedatum 23/02/2015, 20142015
Antwoord

Ik wil eerst benadrukken dat de twee reizen naar BraziliŽ, in juni en juli (2014), officiŽle zendingen waren. De ene vond plaats in het kader van een koninklijk bezoek, georganiseerd door het Koninklijk Paleis, terwijl de andere een officiŽle delegatie van de regering betrof, geleid door de Eerste minister. Het wereldkampioenschap voetbal was dan ook niet het hoofddoel van die reizen. Zoals u waarschijnlijk weet, werden de vluchten naar BraziliŽ verzorgd door Defensie. Die vluchten worden gratis ter beschikking gesteld voor de verplaatsingen van de minister van Buitenlandse Zaken, binnen de grenzen van een vooropgesteld budget. Voor de details van dat budget vraag ik u contact op te nemen met mijn collega, de minister van Defensie. De delegatie die me tijdens die missies heeft vergezeld, was overigens tot een minimum beperkt: het ging telkens om slechts twee personen.

 
Eurovoc-hoofddescriptorOVERHEID
Eurovoc-descriptorenMINISTER | OVERHEID | REIS | BRAZILIE
Vrije trefwoordenVOETBAL | KOSTEN