De Kamer online


Week van 7 tot 11 mei 2018

KAMERVOORZITTER

Marokko

4 tot 8 mei 2018 : BelgiŽ en Marokko hebben uitstekende bilaterale contacten. De samenwerkingsverbanden zijn talrijk, op veel verschillende domeinen. Op uitnodiging van de voorzitter van de Marokkaanse Eerste Kamer, Habib El Malki, bracht een parlementaire delegatie onder leiding van Kamervoorzitter Siegfried Bracke een bezoek aan de hoofdstad Rabat. De Kamervoorzitter was vergezeld door Kamerleden Meryame Kitir, Jean-Jacques Flahaux, Jean-Marc Nollet, Ahmed Laaouej en Servais Verherstraeten.

De delegatie sprak er onder meer met de premier, de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Migratie en de voorzitter van de Nationale Raad voor de Mensenrechten.

PLENAIRE VERGADERING van 9 mei 2018

Mondelinge vragen
Wetsontwerpen, wetsvoorstellen en voorstellen van resolutie: bespreking en stemming
Moties over interpellaties
Andere agendapunten

Samenvatting van de debatten

COMMISSIES

Overzicht van de activiteiten van 7 tot 11 mei 2018
Verslagen van gedachtewisselingen en hoorzittingen

RAADPLEGING ADVIESORGANEN

WETTEN VERSCHENEN IN HET BELGISCH STAATSBLAD

PUBLICATIES

Links


EUROPA

Idea of EU: Toward Peace and Development
  • 11 en 12 mei 2018 : Kamerleden Veli YŁksel en Dirk Van der Maelen woonden de internationale parlementaire conferentie "Idea of EU: Toward Peace and Development" bij, georganiseerd in de Nationale Assemblee van ServiŽ.

Omzetting van Europese richtlijnen

COLLOQUIA, TENTOONSTELLINGEN, EVENEMENTEN

Herdenking einde WO II
  • 8 mei 2018 : Kamer en Senaat herdachten het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa. 72 schoolkinderen uit de verschillende provincies, alsook veteranen luisterden naar het ontroerende verhaal van Simon Gronowski en Koenraad Tinel.


Belgian Pride
  • 9 mei 2018 : Het adviescomitť voor de Maatschappelijke Emancipatie nodigde de Kamerleden uit op een ontmoeting n.a.v. de Belgian Pride 2018.